Wednesday, December 23, 2009

;(

sengal gilerr...

biler benar2x sudah melepaskan segala harapan yg ada,
waktu itu jugak lah ia dtg memberikan seribu harapan dan pengertian,
padakala harapan itu mula berputik kembali, ia tidak kujung tiba semula,
sehinggalah luluh segala harapan yg ada.
dan yang peritnya
ianya kan berputar kembali....
berputar seperti roda yg tiada pengakhirannya...
hanya krna kamu amat mencintai dia
dan aku hanya teman sementara...
dan aku hanya tempat melepaskan kegelisahan yg ada
kegelisahan antara kau dan dia

><

p/s: krn aku tahu, yg aku bukanlah siapa2 ;(

Sunday, December 20, 2009

p/s: i love u


lame gak aku mendownload cite nie,
sib bik habis gak hehe...
cite dia mmg sedih ar, tu mmg tak leh nak sangkal
yg menariknye, aku tertarik dgn mcm mane 2 org nie mmg syg sesangat satu sama lain
gaduh mmg gaduh, pastu baik camtu jee..huhu~
biler aku tgk cite nie, aku rase mcm,
uit, boleh ke jumpe org yg ske same ske tahap camne,
mcm mustahil jek ><

whatever it is,
aku ske satu ayat nie yg holly kasi tau dekat deniel yg sgt sacred secret psl perempuan huhu.

deniel : what do women want?
: i can't figure it out
: they want us to ask.they don't want us to ask.
: they want us to make a move, not to make a move.
: they want us to be on the bottom, be on top.
: use hair product, don't use hair product.
: what do you ppl want?
holly : we have absolutely, no idea what we want

lol, mmg pun huhu~
sengal....

Saturday, December 19, 2009

Pain

that's is what i feel everyday
setia saat
setiap ketika

mubi menarik 2012

remember me [link] - klik sini

Clash of the Titans [link] - klik sini

Prince of Persia [link] - klik sini

Ironman 2 [link] - klik sini

twilight eclipse

2012

wow
serious beb,
best giler cite nie..
waktu tgk cite nie, mate aku mmg dah mengantuk giler dah..
dah la tiket kol 11.45mlm, mate dah berair2.. sudey mau tdo >< <--nie waktu aku tido skrg nie hee.. tp disebabkan ke-best-sanya aku tak tertido... huhu sip baek, kalo tak rugi Oo =). Byr 10 hinggit utk tido 2.30jam kat wayang, agak sengal gak la kalo aku gi bantai tido.. cume part yg tak ble bla bg aku, asl mamat tu nye luck tinggi giler... Bapak tipu giler... tp dr segi cgi, mmg cantik ar, walaupun ade gak nmpk cam fake cket tp still best =)

[link] - klik sini

Friday, December 18, 2009

perlaku

perlaku aku sesuka hati mu...

Thursday, December 17, 2009

rasa

tak perlulah dinyatakan apa yg dirasa dahulu
kerna, kamu telah pun memilih nya

Tuesday, December 15, 2009

hope

most of the time
we don't get, what we want most..

Sunday, December 13, 2009

Storm Warrior II


exited giler aku nak gi tgk cite nie,
10 tahun lebih gak ar aku tunggu nak tgk sambungan cite nie,
tp yg sedihnye byk sgt kekurangan dlm cite no 2 nie sebenarnya, nak cite pun tak sanggup >< huhu~, tp kalo nak tgk boleh jek,
sbb aku still enjoy jee tgk cite nie hee =) ..

p/s: ape2 pun yg pasti aron kwok mmg sajak giler jd penjejak awan wuwuwu~

New Moon

Zombieland

hr hr jummat lepas aku gi ar layan cite nie berdua gan adik aku.
basically aku mmg layan kebanyakkan cite2 yg berkaitan dgn zombie nie
tak tau la apa psat, termasklah juge cite zombie kampung pisang arahan mamat khalid <---best2x (aku tgk kat wyg gak cite nie hee..)
whatever it is, cite nie mmg mantap giler
tak kering gusi aku gelak tgk cite nie
walaupon dlm panggung tu ade part2 yg aku sorg jek gelak....aku tak tawu apa psal diorg tak gelak
tp mmg terbaik ar cite nie hee....

[link] - klik sini

nag III

minggu nie aku mcm cuti pjg sket ar, 3 hr camtu
tapi yg x best nye termsk hr sabtu ahad huhu~
so lepas sampai jek hr kamis hr tu dr kuatan aku terus blk puchong,
ingat, blk dr kuantan aku nak start semua keje2 aku yg terpending
tp mcm biase, itu semua angan semata-mata...
aku leh lak dok gi layan main game dragon age la pulok :P
2 hr pertama, mmg aku layan habis game nie,
disebabkan ketensinan negok aku ngadap komputer 24jam,
mak aku pun sound ar aku cket.

mak : ya, ko nie dr kecik sampai ke besor asyik main game jek
mak : ingatkan dah besar dah tak main lg dah, best sgt ke...
bakh : hee..
abah : hmmm,
abah : ya , patutnye umur ko skrg nie, gi uli anak ko tau tak!
abah : main game, buat bende...
bakh : erk....
bakh : =__= <--- buat bodoh sambil terus bermain game hahahaha......

p/s: game dan anak, 2 bende yg sgt berbeza k, asl diorg leh relate lak >,< warhgggg...

Thursday, December 10, 2009

Red roses black - i miss you

(1)
thinking of you again today,
Wishing you weren't so far away,

(2)
I miss you so bad,
it hurts,

(3)
ILL see you in my dreams
waiting to say
I miss you
I am so sorry

(4)
I miss you

(5)
I miss you

(6)
I miss you :(

(7)
Now can you break my fucking heart & tell me you still love me?

(8)
yesterday I tried not to cry,
last night I just wanted to die,
this morning I don't know what to do,
because all I want is to be with you,

(9)
I miss you.

(10)
You said you couldn’t stand to see my heart broken...
so when you broke it
did you close your eyes?

(11)
I miss you.

(12)
I want to be your favourite hello and your hardest goodbye

(13)
I am trying not to love you
I am trying not to care
I am trying not to wishing you were here
I am trying not to wonder where you are or what you do
I am sorry I can’t help myself

(14)
someone asked me about you
I laughed and said "I don’t care about her!"
And as I walked away smiling...
I whispered to myself "I miss you so much..."

(15)
True love waits

(16)
save me

(17)
I am 99.9% she doesn’t like me.
But its the 0.1% that keeps me going

(18)
save me

(19)
just let you know,
I hope you die soon,

(20)
I guess it just wasn’t we are meant to be.
we probably weren’t "made for each other"
but I definitely know one thing that a fact
I always do love you

(21)
I feel lost without you
my life has lost
It meaningless without you
I miss you a lot

(22)
I want to be your favourite hello and your hardest goodbye

(23)
true love waits

(24)
I may not get to see you as often as I like.
I may not to get hold you in my arms all through the night.
But deep in my heart I truly know, you are the one that I love, and I
can't let you go.

(24)
I need you
I miss you
I love you

[link] - klik sini

Pretend

sakit sebenarnya jd org berpura2 bahagia~

Sunday, December 6, 2009

Tewas

sepertinya aku kan tewas kembali.

berpaling

Cuba perlahan-lahan tuk perpaling,
tp terjalin, disudut yg lain.

Syarat

tiadanya syarat dlm percintaan
jika ianya wujud, maka ianya hanyalah alasan,
alasan utk melepaskan diri,
agar si penyata tidak merasa terkilan,
terkilan dgn apa yg dinyatakan,
kerna yg sebenarnya,
yg meletakkanya itu,
tiadanya rasa ITU...

Thursday, December 3, 2009

Walau Hanya Nama

masih buat ku sentap,
br ku tahu,
hati ini,
masih punya rasa,

p/s: sampai bila..

Wednesday, December 2, 2009

Tingkah laku

most of the time, kite tak sedar adakalanya
kite telah menguris hati seseorang ><

[link] - klik sini

p/s: khas buat kak siti, minta maaf bebanyak kalo saye buat akak rs terase gan marah kat saye, bak kata amir perserta gelangang raja lawak "i am soryyy" sesgt yea...

Tuesday, December 1, 2009

bahagia

x perlulah tunjukkan kebahagian
sdgkan dihati tiada

Monday, November 30, 2009

hati

kadangkala aku cuba tuk fahami hati setiap insan
tp mana mungkin aku dpt fahami
sedangkan hati aku sendiri pun
tak mampu aku fahami

berhenti

sedar atau tidak
ade diantara perilaku mu
bisa membuat degupan jantung ku berhenti

Wednesday, November 25, 2009

ppl

ppl do change
bile kite jatuh
kite bangkit semula

atas a'sebab ape
only god know why

tp yg pasti
things will never be the same again

Tuesday, November 24, 2009

!

jgn pernah coba tuk berharap

Jalan

tak sure betul ke idak ape jln yg aku pilih nie
but 1 thing for sure
it will keep me bleading...

p/s: what can i say, biarla...sampai aku lali dgn nye.

Monday, November 23, 2009

Kewarasan Ku

separuh kewarasan ku hilang kerna kamu,
and What i am asking for, is
tinggalkan lah yg lagi separuh utk aku,
niat kamu murni, tp ianya hanya akan menyiksa jiwaku...

Sunday, November 22, 2009

blogger boy season 2


huhu at last kluar gak season 2,
br tau mlm td,
bapak ar dah ade 2 episod dah ><

by da way
dianye cite huhu, mcm biase
byk ayat dia yg menarik
but still,
ckp sng ar...
yg menanggung nye huhu~

p/s:
bukan mudah nak heal blk
maybe it take a week,
or maybe a year,
or a a decade to heal
but usually it take
the rest of ur life utk melupakanya...

Amazing Convert Story

[link] - part 1
[link] - part 2

SIGN


enjoy~

Aku Yang Mengantuk

kalo nak diikut kan, dr pg2 lg aku nak start buat keje,
tp sampai skrg aku masih tak start2 lg buat keje huhu,
yg lg sengalnye skrg dah pukul 1.42am....dan aku dah ngantuk ><
WHat, kejap je mase jln huhu
leh lak tp pg berpoye2 dulu
gi kaROCKsat
gi usha brg

adei....


skrg ambik la obat huhu....
padan dgn muke aku X(

Saturday, November 21, 2009

Wali - Cari Jodoh

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***

p/s: hampeh suggoh lg nie XD
tp biler dgr byk kali layan lak
leh try nyanyi kat kaRockK nie huhu~

FCUWIDGET


huhu serius SHit cool geler bende alah nie hehe...
menarik giler idea dorg
huhu secara tak langsung buat aku rase happy pg nie =)
kalo rs nak gak, clik la kat gambar tu huhu~

Thursday, November 19, 2009

Kadang Kala

mmg hati ini ada tergugat untuk cuba kembali rapat dgn DIA,
tp hati ni jualah yg kuat menyatakan
yg aku harus pergi jauh dr DIA,

p/s:
mengapa harus kesana,
jika yang tersedia menanti,
hanyalah derita,

Taeyang - Wedding Dress


Some say it’s not over ‘till it’s over
Guess this is really over now
There’s something I gotta say before I let you go
Listen

When you have a fight with him
Sometimes you cry
And feel sad and blue
I become hopeful
My heart aches secretly
Then just a hint of your smile
Can make feel fine again
To keep you from figuring out how I feel about you
Coz then we would drift apart
I hold my breath, bite my lips
Oh, please leave him and come to me

Baby, please don’t take his hand
Coz you should be my lady
I’ve been waiting for you for so long
Please look at me now

When the music starts
You will vow to spend
The rest of your life with him
How I prayed every night
This day would never come

The wedding dress you’re wearing
It’s not me (next to you)
Oh, the wedding dress you’re wearing, oh, no

You never knew how I felt about you
And I hated you so
Sometimes I wished you would be unhappy

Now I have no more tears left to cry
When I’m by myself I talk to you like you’re here
I’ve felt so restless every night
Maybe I’ve known all along this would happen
I close my eyes and dream an endless dream
Please leave him and come to me

Baby, don’t take his hand when he comes to you
Coz you should be my lady
I’ve been waiting for you for so long
Look at me now

When the music starts
You will vow to spend
The rest of your life with him
How I prayed every night
This day would never come

The wedding dress you’re wearing
It’s not me (next to you)
Oh, the wedding dress you’re wearing, oh, no

Please be happy with him
So that I can forget you
Please forget how miserable I looked
It’s going to be unbearably hard for me
For a long while to come

CREDITS
Translations: pgeorgie.blogspot.com

Wednesday, November 18, 2009

mengapa~

mengapa mesti kamu
aku sendiri tak tahu

mengapa mesti dia
kerna dia cinta hati kamu

mengapa bukan aku
kerna aku hanya kawan dihati kamu

mengapa aku jd begini
harap kamu dapat mengerti

mengapa harus begitu
kerna ada hati yang perlu dirawati

mengapa mesti begini
aku sendiri tak mengerti

mengapa aku pilih jln ini
harap kamu tak ambil peduli

mengapa ianya terjadi
tak perlulah disoali

mengapa ?
kerna aku hanya ingin pergi dr sini
jauh dr kamu
jauh dr cinta hati
jauh dari org yg aku sayangi~

p/s: brp byk mengapa daaa...

Sunday, November 15, 2009

*

damn

the more u r strunggle
the faster u will fall

tak sure asl 2 3 hr nie asyik fikir psl DIA saja
hmm...

don't know what to do anymore

seriously
i just need to be strong,
tp sampai biler,
hmm... tak sure lak psl tu,

puas aku pujuk hati aku
ckp mcm tu
ckp mcm nie
ok gak la utk seketika

tp esok, luse, sekejap lg
lain lak cite
ingat kat DIA blk


p:s/ senget betul la

Monday, November 9, 2009

Lucu

huh?
seriously, bende tu tak lucu pun
*sigh

tak pape tah

p/s:

k, that's it, I am out
thx for da joke,
skrg
aku betul2x rs nak bla
thx again =)

Wednesday, November 4, 2009

warkah

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada


p/s: huhu seketul - seketul kene kat aku lg nie T__T

hari ini

hari ini
aku melangkah selangkah lagi jauh dr kamu
yg tinggal skrg hanya waktu

Tuesday, November 3, 2009

menjaga hati

kadang kala kite terlalu menjaga hati org lain
sampai kite lupa untuk menjaga hati sendiri

Saturday, October 31, 2009

Offer Letter

woo.....hr khamis lepas mase training kat kpdnkk
aku dpt la call dr satu company nie

dia kate,
dia except aku keje kat tempat dia
ya Allah, mekasih byk2
rase mcm nak nagis je rasenye hoho~
at last dpt gak aku diterima heee....

dlm keserabutan aku yg sgt serabut
at last ade gak jln kluar tuk aku
yg semakin hr semakin haru nie.... huhu

happy je rase
tp...hmmm happy ke?
tak tau la, sbb aku sendiri tak tau outcome dia camne

so dlm opisaku ade 2 org je yg aku kasi tau

dan salah sorg yg aku kasi tau ialah kak siti <-- syg sgt kat makcik nie hahaha sengal
bukan main happy dia aku tgk, sampai terjerit makcik tu huhu...
sbb dia la org yg hr2 dok tanye aku diorg dah panggil ke blom
dia la org yg hr2 dok tanye aku ok ke dak
camne hr nie...
terharu aku T__T<-- consert sungguh makcik nie,
paham benar dia ape yg aku lalui kat situ

nak dijadikan cerita
so smlm dia tulis kat status dia
hmm kalo tak silap aku kehilangan seseorang...
hmmm....

Di sbbkan aku nie mmg gatai tgn, aku pun gi ar tanye dia status tu tuk sape hee...
hehe... dia tak jwb pun
tp dia ckp ar jgn lupe kat dia
ingat kat dia heee...

so sbb aku rapat gan kak siti sorg nie
aku gi ar tau dia satu bende nie, yg aku tak tau knp tp aku buat
kalo ikut previous history
semua tempat kerje yg aku kluar
mmg aku lepas tu takkan contact gan diorang lagi

so aku kasi ar tau dia camtu, supaya nnt kalo ada jd camtu
dia tak la terase sgt sbb tu mmg habit aku

pastu kak siti ym aku suruh dtg tempat dia sat
aku pun dtg
tgk2 dia tgh nagiss
erk.... adei
tak lak aku sangka dia leh nagis, sbb bende tu
serious aku mmg tak sangka beb
huhu terharu aku, syg benar akak sorg nie kat aku
so aku gi ar tau dia
takpe kak
ape2 pon yg pasti,
akak nnt saye mesti akan contact hee...
^_____^

p/s: skrg mcm mane nak kasi tau en john, aku nak bla, fuh... mesti payah giler heee...

Friday, October 30, 2009

Sepak

kamu gembira
aku sengsara

p/s: whatever the thing it is, glad that you are happy...ye ke?

Wednesday, October 28, 2009

Papadom


serious beb korag kene usha negok cite nie
bapak layaan~
tgh poster pon dah menyelerakkan,
dan rasenye sesodap gambar papadom tu gak huhu~
mcm biase sipnopsis korang cari la sendiri
belambak kat tenet nie
nak tak nak jee cari keke...
ape2 pon gua respect giler kat lakonan Q haidar gan farid kamil
mmg waktak diorang menjadi hehe.... <--- gua bukan gay k :|
wakaka.....

Monday, October 26, 2009

Fall in Love

fall in love,
some times it's not happen just like that,
there is time where,
it was build from brick by brick
And each of that brick represent,
you feeling towards your love..
from nothing, it became a great wall of china
to crush it, it need a lot of courage
courage to destroy what u build before....
brick by brick

Patah Hati

tiada ape2...
cume patah hati saje....

sng bg yg menyata
siksa bg yg menerima

hard to accept, but that is the truth...
now evertyhing make sence
mengapa dan knp
mudah saja jawapanya
semuanya kerna
dr awl lg, tiada aku dlm hati kamu...

Thursday, October 8, 2009

understand

betul la kate org, truth ialah suatu yg menyakitkan :|
the more i try to get know
and faham akan kamu
semakin sakit aku rase :|

Wednesday, October 7, 2009

Coincident

hr tu kunin

hr nie silver lak

biler pikir2 blk, byk bende leh kasi relate
dan yg lg beshnye, dianye relate mmg cantik jek ><

p/s: coincident or not, hr nie br aku rase, yg aku betul2 dah kalah secara colgate total.

Tuesday, October 6, 2009

munyit

setip kali aku nak buat bende nie
aku selalu remine my self
jgn munyit, jgn
mcm cite munyit, kurara gan kancil tu gak
akibat tak mo dgr kate,
akhirnya, munyit tu terima la padah dia
sbb tak mo dgr kate.
tp dlm kes nie
hati gue yg terima padahnya...
adei~

komik

hr tu mase aku blk puchong, adik aku kasi ar aku satu komik nie
biler aku tgk stroke lukisan tu , terus aku gi tau dia
nie komik jiwang nie
he eleh, ape layan komik camne
sian adik aku kene kutuk dek aku hehe...
tp sbb dia mcm beria suruh aku bace, aku pon bace je la
hmm,
hmm,
hmm,
2 word je, yg aku leh ckp
BEST SIOL
hahaha
layan gak, serious shit

haih ~

haih ~

haih ~

haih ~

haih ~

p/s: haih ~

sometimes

sometime, things do complected
and there is time,
where u have to make a decision,
without have to think it first,

Tuesday, September 29, 2009

lelagu

tgh lepak dgr lagu
tiba2, ade la satu makck nie dok tanye kat aku kat ym,
knp aku ske dgr sesebuah lg tu,
dia ckp biasenye kite selalu dgr 1 lagu tu
mesti sbb
lagu tu ade kene mengene dgn diri sendiri..

hmm...
aku jawab, selalunye mmg sbb lirik pun
dan mmg most lagu yg aku layan pun
sbb lirik tu mmg kene gan ape yg aku lalui skrg
tak byk,
cket,

the rest sbb melody =)

p/s: agak kecewa
sbb msg yg aku try kasi kat kamu selama nie
tak sampai kat hati kamu huhu...
kamu ingat saye letak status ym tu ske2 je yek :(

Mamak oh Mamak II

hr tu member aku cite ar kat aku,
yg member dia nye member
gi ar kedai mamak
mau guting itu rambut sama shave itu janggut

k, settel je gunting dia nye rambut
mamak tu pun letak ar crim tuk start shave lak
settel letak crim tuk shave
alih2 mamak tu hilang

lama gak dia tunggu
30 minit gak ar, baru mamak tu dtg balik, nak sambung shave blk
yg legend dia
mase mamak tu letak tanggan dekat gan muke dia
sekali ada satu bau la
tau tak bau ape tu
bau taikkk ...
adei, mamak tu gi berak ar td
tp, tak sabun tanggan kot >< huhu~

hahaha...
cian aku dgr cite tu
kluar air mata gak ar
sbb gelak giler2x
hehehe...

Kau cantik hari ini~



Lama sudah tak kulihat
Kau yang dulu ku mau
Kadang ingat kadang tidak
Bagaimana dirimu ?


Reff:
Kau cantik hari ini
dan aku suka…
Kau lain sekali
dan aku suka…

Entah ada angin apa
Kau berdiri di sana
Berhenti aliran darahku
Kau menatap mataku

Kau cantik hari ini
dan aku suka
Kau lain sekali
dan aku suka


Takkan ku biarkan lagi
Menghilang dari kehidupanku

Back to reff (2x)

band : lobow
lagu : kau cantik hari ini

p:s/ sape2 yg doh lame tak jumpe awek yg korang minat tu, leh la dedicate lagu nie kat si dia XD...mmg gua ckp
sure tak jln beb HAHA...

Friday, September 25, 2009

Tahu

Tahu, tp degil juge T_T

Kamu

tak akan aku lakukan apa yg selalu aku lakukan dahulu,
tak akan lg aku menunggu kamu disetiap waktu,
apa yg kamu tahu, ttg isi hati ku
kerna yg merasa hanya aku saja, dan bukan kamu

kamu ske buat aku begitu
hampir setiap kali pun begitu
x mengerti apa yg ada dihati kamu
sentiasa buat aku tertunggu

masih ada suatu perkara yg aku tak dpt aku lakukan
iaitu, sentiasa menyahut segala panggilan dr kamu

p/s: things will much easier, if u can just kill me

Warna

sebelum hr raye hr tu aku gi ar beli satu psg baju melayu
ikut hati mmg aku tak mo pi beli pun
tp takut gak, in case ade mcm kes hr tu.
sbb kalo nak di ikutkan dgn harga dia
mmg ar tak berbaloi~baloi <-- ayat amy search :P

nak tak nak aku gagahkan gak ar pi beli
walau hati tak rela
cewah ayat mcm haremm hehe...

kalo aku beli warna hitam kang, takut mak aku tak berkenan pulak
belek punye belak aku tertarik lak gan warna maroon <-- takde kene mengene dgn kumpulan marron 5 langsung k...
adik aku kate, warne nie lawo
ok wat
nak diikutkan, aku pon berkenan gak gan warna dia so aku pon angkat ler

nak ikut cite
hr raye pun menjelma tiba
mcm biase,aku gi la rumah saudara mare + sepupu sepapat aku

guess what
hampir semua org kat sane angkat warna yg same gak
huhuhu T_T
dah mcm boria dah aku tgk

adei, asl la thn yg aku nak beli baju raye nie
ramai lak yg ambik warna yg same
adush...fail2

p/s: huhu... hampir2 nak ambik warna purple ><

Dush

with or without u, aku masih resah :(

p/s: parah2, ingatkan jauh dr kamu leh lupakan psl kamu sekejap huhu...

Mamak oh Mamak

kes kat BP
sengal tak sengal
mlm esok nak raye
aku gan sepupu aku masih cari2
mane la nak dpt tenet nie
kalo tak layan sehari, leh sakit jiwa beb
pusing punye pusing
sip baik ade satu kedai mamak yg ade wifi
tp saje jek tuk comfirmkan ade wifi ke idak
sepupu aku gi ar tanye mamak tu

mamak : ha..mau mkn ape
sepupu : kasi itu roti sama teh tarik
mamak : bos..
bakh : bos? , sivaji da bos hehehe <--rekaan semata2 bakh : er...kasi roti tampal sama teh tarik 1... mamak : o...ok, lain ada? sepupuk : hmm... sini ada itu wifi ka? mamak : Oo, wifi, mamak : itu wifi sudah habis la <-- bapak muke confident giler, mcm haram ><
sepupu : erk...adei <-- sambil tepuk dahi
bakh : erk....=____= leh habis ke bende alah tu huhu~


kes kat bangi lak
hr tu aku teringin lak nak minum air durian belanda
tak silap aku, mase tu , lps aku blk dr terawih, kalo tak silap
so aku kate ar kat mamak tu aku nak durian belanda
bebudak opis aku lak, diorang semua ambik coke
dlm 5 mnit pas tu dia dtg bwk coke gan ais
tp air aku dia tarak bawak
aik, nie dah mengundang kemuskilan nie
dah agak lame, aku tanye mane air tin aku, dia kate sat gi
aku ckp sat gi, nape lak, air tin saja
pastu br dia ckp, o air tin ka
saya ingat durian blended
adoi... ape jadah nye la aku nak minum air durina belanded
nasib baik dia kasi durian belanda blended
kalo durian blanded haru gak tuu...T__T
adei, nasib2...

You belong with me~

bosan2, aku gi lak usha2 tenet
pastu jumpe lak lagu nie, layan beb =)
mv dia, bisa buat org tersenyum hehe..

You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

artis : swift taylor
lagu : you belong with me

[link] - youtube

Differences between love and like

tgh usha2 tenet jumpe lak bende nie,
menarik utk dijadikan renungan ;)

In front of the person you love, your heart beats faster
But in front of the person you like , you get happy.

In front of the person you love, winter seems like spring

But in front of the person you like, winter is just a beautiful winter.

If you look into the eyes of the one you love, you blush
But if you look into the eyes of the one you like, you smile.

In front of the person you love, you can' t say everything on your mind
But in front of the person you like, you can.

In front of the person you love, you tend to get shy
But in front of the person you like, you can show your ownself.

Then person you love comes into your mind every 2 minutes.
You can't look straight into the eyes of the one you love

But you can always smile into the eyes of the one you like.

When the one you love is crying, you cry with them
But when the one you like is crying, you end up comforting.

The feeling of love starts from the eye
And the feeling of like starts from the ear.

So if you stop liking a person you used to like
All you need to do is cover your ears,
But if you try to close your eyes
Love turns into a drop of tear and remains in your heart forever after.

p/s: sigh*

Cinta Dalam Hati

lama gak aku dok cari lg nie
first time aku dgr mase gi karok gan bebudak rumah lame kat sri petaling
sengal x sengal, lupe lak nak tanye tajuk lg tu gan k-rel
pastu cari2 tak jumpe psl tak tawu tajuk lagu nie

alih2 hr 2 mase kat kuantan
bos aku en shah pilih lagu nie
terus cpt2 aku ingat tajuk lagu nie
hee....

mungkin ini memang jalan takdirku,
mengagumi tanpa di cintai,
tak mengapa bagiku,
asal kau pun bahagia,

dengan hidupmu,
dengan hidupmu

telah lama kupendam,
perasaan itu

menunggu hatimu,
menyambut diriku

tak mengapa bagiku
cintaimu pun adalah,

bahagia untukku,
bahagia untukku


reff:
ku ingin kau tahu,
diriku di sini,
menanti dirimu

meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap,
rasa ini,
kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku,
memeluk dirimu,
kali ini saja,
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya,
dan biarkan,
rasa ini bahagia untuk sekejab saja
,

band : ungu
lagu : cinta dalam hati

p/s: lagu tema gu'we T_T

Sunday, September 20, 2009

Slmt hr raye and hpy birthday

Slmt hr raye and hpy birthday to me =)
esok dah nak raye dah dan hr nie akunye birtday huhu...
sadisnye
i feel nothing about it
:| kosong / empty

cume td, aku agak terharu sbb parent aku buat suprise sambut birthday aku mase buke,
seriously aku mmg tak sangka beb hehehe...
sbb seblom nie mmg dah lame tak celebrate sesame
almaklumlah usia dah semakin meningkat hehe...
tau2 ade kek
thaks to my dad <-- sbb dia yg pilih kek tu
dan kek tu sgt sedap hua3x

ape2 pon, azam aku yg dah beumur 25 tahun nie
aku nak honda city baru huhu
insha'Allah kalo tak de aral melintang
dpt tukar tempat keje
dpt salery lebey
pastu
leh la aku angkat kete idaman aku
wohoo~

ingat nak simpan duit tuk kawin
tp negok dr situasi
mmg takde ape2 pon between 2 of us
aku jek yg terlebih2 & terhegeh2x wahaha...

so utk menghilangkan rase sengal di hati
aku nak angkat kete nie
at least terubat ar cket hati aku hehe
tp nak kene tunggu gak ar haha
tunggu sampy aku confident bwk kete haha...
biler la tu agaknye yea ^ ^
so buat mase nie, ade la mase lg tuk simpan duit manyak2 =)

Friday, September 18, 2009

loves, do makes us blind
but when ianya diperkotak katikkan
in front of your eyes
what else can u said...

Anger,

it's pointless

kerna esok atau luse
rase cinta itu tetap ade T_T

p/s: bodoh nye~

ABC

br2 nie mase aku tgh lepak gan aku nye famili mase kat rumah nak tunggu buka
my father ask la my mother, dia dah semayang ka blom.

Abah : Zai, awk dah sembahyang dah?
mak : blom
Abah : Ei, awk biar betol, dah pukul brp dah nie, dah nak buke dah nie o_O
mak : =)
mak : ABC la bah...
abah : huh?
bakh : erk..?
bakh : err...ape ke bende ABC tu mak O_o
mak : Allah Bagi Cuti ler hee...
bakh : >< adei
abah : =__= adush...

adei sejak biler la pulak mak aku reti wat lawak nie =__=

p:S/ dah lame aku nak tanye mak gan abah aku hal nie, tp asyik lupe jek, asl abah
panggil mak aku "zai" sedangkan nama mak aku atau ejaan dia takde langsung parkataan zai tu, sumpah bau2 bacang pon tarak :P

Tuesday, September 15, 2009

T_T

There is too many things that I'm not understand y
try to find de answer
but more question i get

Sunday, September 13, 2009

Astrology Colours

hr ahad hr tu aku terjumpelak bende alah nie
menarik gak
layan gak la huhu~
tp jgn ar caye sgt =)

December 23rd ~ January 1st = Red

January 2nd ~ January 11th = Orange
January 12th ~ January 24th = Yellow
January 25th ~ February 3rd = Pink

February 4th ~ February 8th = Blue
February 9th ~ February 18th = Green
February 19th ~ February 28th = Brown

March 1st ~ March 10th = Aqua
March 11th ~ March 20th = Lime
March 21st = Black
March 22nd ~ March 31st = Purple

April 1st ~ April 10th = Navy
April 11th ~ April 20th = Silver
April 21st ~ April 30th = White

May 1st ~ May 14th = Blue
May 15th ~ May 24th = Gold
May 25th ~ June 3rd= Cream

June 4th ~ June 13th = Grey
June 14th ~ June 23rd = Maroon
June 24th = Grey
June 25th ~ July 4th = Red

July 5th ~ July 14th = Orange
July 15th ~ July 25th = Yellow
July 26th ~ August 4th = Pink

August 5th ~ August 13th = Blue
August 14th ~ August 23rd = Green
August 24th ~ September 2nd = Brown

September 3rd ~ September 12th = Aqua
September 13th ~ September 22nd = Lime
September 23rd = Olive
September 24th ~October 3rd = Purple

October 4th ~ October 13th = Navy
October 14th ~ October 23rd = Silver
October 24th ~November 11th = White

November 12th ~ November 21st = Gold
November 22nd ~ December 1st = Cream

December 2nd ~ December 11th = Grey
December 12th~ December 21st = Maroon
December 22nd = Teal

Red
Cute and lovable type, You are picky but always in love... and liked to be loved. Fresh and cheerful, but can be "moody" at times. Capable with people nice, soft, and that can love you for the way you are. Likes people that are easy to talk to, and can make you feel. comfortable.

Orange
You are responsible for your own actions, and you know how to treat people.You always have goals to reach and you really work hard to get there, you are competitive. Your friends are really important to you and you appreciate what you have, you sometimes over react that's because you are sensitive. comfortable.

Yellow
You are sweet and innocent. Trusted by many people, and have a strong leadership towards relationships. You make good decision and make the right choice at the right time. And always dreaming of Romantic Relationship.

Blue
You may have low self-esteem, and can be very picky. You are artistic and like to fall in love, but you let your love pass by, by loving with your mind, not your heart. relationship.

Pink
You are always trying your best in everything, and like to help and care for other people. But you are not easily satisfied. You have negative thoughts, and you look for romantic love like in a fairytale. relationship.

Green
You get along well with new people. You are not really a shy person, but sometimes you can hurt people's feelings by your words... You like to be loved and noticed by your lover, but mostly you are single, waiting for the right person.

Brown
You are active and sportive. It's hard for other people to become close with you, but you fall in love easily. But once you find out you can't get something, you give up and let go easily as well.

Aqua
Your feelings change suddenly and easily. You are always lonely, and like traveling. You are truthful, but listen and believe other people too easily. It's hard to find love for you, and get lost in love easily, Sometimes get hurt by love.

Lime
You are calm, but easily stressed out. You get jealous easily, and complain over little things. You can't get stuck into one thing, but you have a capable personality for everyone to trust you and like you.

Black
You are challenging, and have the "guts". But you don't like changes in your life. And once you make a decision, you keep it that way for a long time. Your love life is also challenging, and different.

Purple
You are Mysterious, never selfish and get interested in things easily. Your day can be Sad or Happy depending on your mood.You are popular between friends but you can act stupid at times,and forget things easliy.You go for a person that's trustworthy.

Navy
You are attractive, and love your life.You have a strong feeling towards everything. And very easily distracted.Once you get angry at someone, its hard for you to forgive them.

Olive
You are warm and light hearted.You seem to flow well with friends and family. You don't like Violence and know what's right.You are Kind and cheerful but don't evny other people.

Silver
You are imaginative and fun, You love trying new things.You like to challenge yourself and you learn things easily, you're easy to talk to and give good advice.When comes to friendship, you find it hard to trust someone, but once you find the right friend, you trust them forever.

Gold
You know what's right and what's wrong. You are cheerful and out going. It's hard for you to find the one you want, but once you find the right person, you won't be able to fall in love again for a long time.

Cream
Competitive and sportive. Don't like losing and always cheerful! You are trustworthy, and very out going. You choose love carefully, and don't fall in love easily. But once you find the right one, you don't let go or a long time.

Grey
ou are attractive, and active. You never hide your feelings, and express everything that's inside. But can be selfish at times. You want to be noticed, and don't like to be treated unequally. You can brighten up peoples day. You know what to say at the right time, and you have a good sense of humor

Maroon
You are intelligent, and know what's right. You like to make things go your way, which can sometimes cause trouble for not thinking about other people's feelings. But you be patient when it comes to love.. Once you get a hold of the right person, it's hard for you to find a better love..

White
You are shiny person,cute and intelligent Person. You like to make friendship with your higher persons, which can sometimes cause trouble.
Your Strength is Your Love towards friends.You always looks to love somebody and u be loved by somebody.Your Intelligency may lead to success in your life

p/s: ei, tap mcm betul jek >< hehe...

Ahli Fiqir - Derita Merindu

kau katakan
cinta gunakan akal
bila aku gunakan
kau yang menyangkal
bagaimana nak kental

kau katakan
cinta gunakan minda
bila aku gunakan
kau yang tak percaya
bagaimana nak bahagia

maafmu tak bererti
kau mudah sesali
berulang kali telah kau mungkiri
manis mulut berjanji
terpedaya lagi
menanti diam
terus didustai

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
lusamu
tak ku ke~nal lagi
engkau siapa

telah ku cuba, sedaya upaya
telah ku usha, dengan sepenuh jiwa
bagaimana hendak kulupa
bayangan wajahmu
selalu didepan mata
harum baumu
masih dapat ku hidu
bagaimana ingin aku membenci~mu
jika setiap hari merindu
sekira derita merindumu itu sebenarnya bahagia
aku pilih derita

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
esok
lusamu
tak ku kenal lagi
kau siapa

mungkin kah esok atau lusa
walau biar pun lama
akan ku biar, tiada
ku tetapkan setia
entah bila akan tiba
sampai jua hari mu yg sama
esok seperti semalaman yang tak berubah

kau, tiada tanda tanya
kau, tiada titik noktah
ku dibuai mimpi lena
di kejut igau semula

kau, tiada tanda tanya
kau, tiada titik noktah
ku dibuai mimpi lena
di kejut igau semula

seandainya kau berada didepan mata
mudah untuk aku berkata-kata
supaya dapat ku melihat
seraut
wajah mu
walau belum tentu
kau mahu bertemu
apalagi memandang ku
setelah kuturutkan
segala kemahuan
kau mainkan perasaan
begitu mudah
kau ucapkan
terima sajalah kenyataan
aku masih terkilan

maafmu tak bererti
kau mudah sesali
berulang kali telah kau mungkiri
menanti diam terus didustai
manis mulut berjanji
terpedaya lg
menanti diam terus didustai

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
esok
lusamu
tak ku ke~nal lagi
engkau siapa

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
esok
lusamu
tak ku ke~nal lagi
engkau siapa

jika kau dapat memahami
hati seorang perindu
baru kau tahu, derita hatiku
jika satu hari nnt, giliran kau merindu
baru kau ingat
derita diriku
segala yang berlaku
bukan kemahuan ku
apa gunanya bahagia, jika lau bahagia bersama mu hanyalah untuk sementara waktu
aku pilih derita
merindui mu

maaf tak bererti
kau mudah sesali
berulang kali telah kau mungkiri
manis mulut berjanji
terpedaya lg
menanti diam terus didustai

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
esok
lusamu
tak ku ke~nal lagi
engkau siapa

kau lah bahagia (bagiku)
kaulah derita (bagimu)
esok
lusamu
tak ku ke~nal
engkau siapa

[link]-youtube

Harapan

Harapan Ibarat Kaca
semakin tinggi kita meletakkannya
semakin kecil deraiannya bila ia terjatuh :(

Pointless

No matter how many times,I convice myself about it,
in da end,
i just fell to that state again.

Blog

huhu tatawu asl, skrg ake tgh ske letak artickle pelik2 la pulak huhu~
pelik dan menarik hee....

Rahsia Darah

Gologan darah A
1. Orang yang bergolongan darah A ini biasanya berkepala dingin, serius, sabar dan tenang.
2. Orang yang bergolongan darah A ini mempunyai karakter yang tegas, dipercayai namun keras kepala.
3. Sebelum melakukan sesuatu perkara,mereka memikirkannya terlebih dahulu serta merancangnya secara matang. Mereka melakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh dan secara konsisten..
5. Mereka selalu kelihatan menyendiri dan jauh dari orang ramai
6. Mereka cuba menekan perasaan mereka dan kerana sering melakukannya mereka kelihatan tabah dan cekal walaupun sebenarnya mereka mempunyai kelemahan diri seperti gugup dan sebagainya.
7. Mereka cenderung keras terhadap orang-orang yang tidak sependapat. Oleh itu,
mereka lebih suka berada di sekitar orang-orang yang 'sekepala'.

Golongan darah B
1. Orang yang bergolongan darah B ini cenderung penasaran dan tertarik terhadap segalanya.
2. Mereka juga biasanya mempunyai terlalu banyak kegemaran dan hobi. Kalau sedang suka dengan sesuatu biasanya minat mereka menggebu-gebu namun cepat juga bosan.
3. Tapi biasanya mereka dapat memilih mana yang lebih penting dan utama dari sekian banyak hal yang d**erjakannya.
4. Mereka cenderung ingin menjadi nombor satu dalam pelbagai bidang daripada hanya dianggap rata-rata. Tetapi mereka juga cenderung melalaikan sesuatu jika terfokus dengan kesibukan yang lain.
5. Dari segi luaran, mereka kelihatan cemerlang, riang, dan bersemangat. Namun sebenarnya hal itu semua sama sekali berbeza dengan apa yang ada di dalam diri mereka.
6. Mereka boleh dikatakan sebagai orang yang tidak suka bergaul dengan banyak orang.

"Gologan darah O
1. Orang yang bergolongan darah O,biasanya berperanan memberi semangat dalam suatu kumpulan. Mereka sering bertindak mewujudkan keharmonian di antara anggota kumpulannya.
2. Sikap mereka kelihatan seperti orang yang menerima dan melaksanakan sesuatu dengan tenang. Mereka pandai menutupi sesuatu sehingga mereka kelihatan selalu riang, damai dan tidak punya masalah sama sekali. Tapi kalau tidak tahan, mereka pasti akan mencari tempat atau orang untuk mengadu.
3. Mereka biasanya pemurah (baik hati), senang berbuat kebajikan. Mereka dermawan dan tidak segan-segan mengeluarkan wang untuk orang lain.
4. Mereka biasanya dikasihi dan disenangi oleh semua orang. Tapi mereka sebenarnya keras kepala juga, dan secara rahsia mempunyai pendapatnya sendiri dalam pelbagai hal
5. Namun, mereka sangat fleksibel dan sangat mudah menerima hal-hal yang baru.
6. Mereka mudah di pengaruhi oleh orang lain dan dengan apa yang mereka lihat dari kaca TV.
7. Mereka seperti
seseorang yang berkepala dingin dan dipercayai tapi mereka sering tergelincir dan membuat kesalahan yang besar kerana kurang berhati-hati. Tapi hal itu yang menyebabkan orang yang bergolongan darah O ini dicintai.

"Gologan darah AB
1. Orang yang bergolongan darah AB ini mempunyai perasaan yang sensitif dan lembut.
2. Mereka penuh keprihatinan akan perasaan orang lain dan selalu mengambil berat dan berhati-hati
3. Namun mereka keras dengan diri mereka sendiri dan juga dengan orang-orang yang dekat dengannya.
4. Mereka seolah mempunyai dua keperibadian.
5. Mereka sering menjadi orang yang sentimental dan memikirkan sesuatu terlalu dalam.
6.. Mereka mempunyai banyak teman, tapi mereka memerlukan waktu untuk bersendirian bagi memikirkan persoalan dan masalah mereka sendiri

Doa

BERIKUT antara sembilan petua daripada Rasulullah s.a.w. untuk mencapai doa mustajab.

1. Anas bin Malik meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Doa antara azan dan iqamat tidak akan ditolak."

2. Sesungguhnya Rasulullah bersabda: "Allah akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: "Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya.

3. Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Tiga orang yang tidak ditolak doanya iaitu pemimpin yang adil, orang berpuasa ketika dia berbuka dan orang yang dianiaya. Allah mengangkat doa-doa itu ke awan dan pintu-pintu langit dibuka."

4. Ibnu Abbas meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Aku dilarang membaca al-Quran ketika sujud dan rukuk. >Waktu yang paling dekat antara hamba dan Tuhan-Nya adalah ketika sujud, maka perbanyakkanlah doa ketika itu."

5. Hadis Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Jika kamu mendengar ayam jantan berkokok, pohonlah kurnia daripada Allah kerana sesungguhnya binatang itu melihat malaikat. "Jika kamu mendengar keldai memekik, pohonlah perlindungan daripada Allah daripada godaan syaitan kerana binatang tersebut melihat syaitan."

6. Ubadah bin As-Shamit berkata bahawa Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Sesiapa yang bangun pada malam hari dan mengatakan atau berdoa, doanya akan dimakbulkan. "Apabila beliau berwuduk (dan mengerjakan solat malam), solatnya akan diterima Allah."

7. Ata bin Abi Rabah berkata: "Telah sampai padaku bahawa Rasulullah bersabda: Sesiapa yang membaca surah Yasin pada permulaan hari maka segala hajatnya akan dipenuhkan."

8. Hadis daripada Abu Hurairah, Rasulullah bersabda: "Doa seseorang itu akan dikabulkan selagi dia tidak terburu-buru menyebabkan dia berkata: 'Aku berdoa tetapi tidak dimakbulkan.'

9. Hadis daripada Abu Hurairah: Rasulullah memperkatakan mengenai hari Jumaat. Lalu baginda bersabda: "Pada hari Jumaat itu ada suatu saat. Bila mana seorang Muslim dapat menepatinya dalam keadaan sedang berdoa, memohon sesuatu daripada Allah, pasti dia akan dianugerahkan apa yang dipohonnya itu."

Pencarian

seharusnya yang dicari bukan la cinta sejati
tetapi taubat yg sejati

p/s: susahnye nak implement XD

:|

sadness and frustration make us became, more close to the god

Saturday, September 12, 2009

Blog

hee.. aku ske sgt bace kisah psl org lain kat blog diorang
mmg rase best giler, lebih2 lg kalo kesudahan diorang best
atau mugkin juge sbb aku tak termampu nak ade kisah yg mcm tu,
so hanya boleh sekadar tesenyum dan gembira atas kegembiraan orang lain =)

~

kesilapan aku hanya kerna membiarkan ia terus tembus ke hati

Invitation Interview

waa~
br hr yg lepas aku dpt invitation tuk interview kat area PJ
lame sey aku tunggu huhu~
tak tau lak campany ape
harap2
this is my way out
tp tah la,
cuak gak kalo it turn out into disaster huhu XD

tp bbr reson sbb kenapa aku beria sgt nak keje kat sini
- tempat keje dia tak jauh dr tempat tinggal parent aku
- berkemungkinan gaji besar
- dpt simpan lebih byk duit hee...<--mkn sep + tempat tinggal sep XD
- yg pasti, Dia jalan keluar kepada segala permasalahan aku huhu

KomplikasiKonklusi

huhu jenuh gak aku nak cr name baru tuk blog nie
nak tukar name yg lame rase sayang pulak
sbb name tu mmg aku ske sgt

Friday, September 11, 2009

hmm...

Why do things always have to be so complicated?

Monday, September 7, 2009

Cinta Terakhir~

Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita...

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir...

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan....

[link] - youtube
[link] - download

Di mana dia, anak kambing saye~

kambing1 : ko tau tak ape yg penting dlm satu perhubungan tuk bertahan
kambing2 : hmmm...kerjasama?
kambing1 : kerjasama?, ha ambik ko punye kerjasama
(maka lebamla mata kiri kambing2 td)
kambing1 : ko nie boleh serious cket tak
kambing2 : okok i am sorry <-- sempat lg buat lawak walaupun mate sebelah dah lebam
kambing2 : aku rase komunikasi kot
kambing1 : hmm...mungkin gak
kambing1 : tp kan lebih bagus kalo communication + lisen + reply + react
kambing2 : hmm..mungkin juge, tp knp kite nak bincang bab nie yek?
kambing1 : asl tak boleh ke, ko ingat kambing tak perlu jg perhubungan ke?
kambing2 : boleh mmg la boleh, tp what's the point, sat gi nak kene sembelih dah nie
kambing1 : erk...ye ke... =___=

Sunday, August 30, 2009

KLCC

rabu lepas aku gi ar meeting gan bos aku kat petronas
settel je meeting kitorang pon geraklah gi ke tmpt kitorang park td
mase nak ke arah tu lalu ar kat tempat org jual2 minyak wangi gan alat2 makeup
pastu bos aku tanye la aku

sam : bakh, gua ske giler lalu kat sini siol, awek dia lawa2 tu
bakh : hmm, mmg lawa pon, tp tah la mcm tak ade feel sgt pon

ape yg aku cuba katakan kat sini, bg aku
org yg aku ske je sebenarnye yg lawa huhuuhu <--bengong
akibat tersalah paham
dia jd camne lak

sam : APE!
sam : ko tak de perasaan terhadap perempuan

kuat giler lak bos aku ckp camtu,
yg lg sengal, satu group makcik gan bbrp budak perempuan kat depan kitorang terus pandang aku
buat muke slack, sambil mulut terganga gan mate slack..

bakh : erk,
bakh : SIOL la lu en sam
sam : wahahahahaa....(gelak mcm haram)

sip baik posa, adei~

Solat Subuh

Seorang pemuda bangun pagi2 buta utk solat subuh di Masjid .
Dia berpakaian, berwudhu dan berjalan menuju masjid .
ditengah jalan menuju masjid, pemuda tsb jatuh dan pakaiannya kotor.
Dia bangkit, membersihkan bajunya, dan pulang kembali ke rumah. Di rumah,
dia berganti baju , berwudhu, dan, LAGI,
berjalan menuju masjid .

Dlm perjalanan kembali ke masjid , dia jatuh lagi di tempat yg sama !
Dia, sekali lagi, bangkit, membersihkan dirinya dan kembali ke rumah.
Di rumah, dia, sekali lagi , berganti baju ,
berwudhu dan berjalan menuju masjid .

Di tengah jalan menuju masjid , dia bertemu seorang pemuda yg memegang lampu .
Dia menanyakan prihal pemuda tsb, dan pemuda itu menjawab "Saya melihat anda jatuh 2 kali di perjalanan menuju masjid ,
jadi saya bawakan lampu untuk menerangi jalan anda..'
Pria pertama mengucapkan terima kasih dan mereka berdua berjalan ke masjid .

Saat sampai di masjid , pria pertama bertanya kepada ppemuda yang
membawa lampu untuk masuk dan solat subuh bersamanya.
pemuda kedua menolak.
pemuda pertama mengajak lagi sehingga berkali2 dan,
lagi, jawapannya tetap sama.
Pria pertama bertanya, kenapa menolak untuk masuk dan sholat.
Pria kedua menjawab

Aku adalah Setan

Pemuda itu sgt terkejut dgn jawaban pemuda kedua itu td.
Setan kemudian menjelaskan,
'Saya melihat kamu berjalan ke masjid ,
dan sayalah yg membuat kamu terjatuh. Ketika kamu pulang ke rumah,
membersihkan badan dan kembali ke masjid ,
Allah memaafkan semua dosa2mu .
Saya membuatmu jatuh kedua kalinya, dan
bahkan itupun tidak membuatmu merubah pikiran untuk tinggal dirumah saja,
kamu tetap memutuskan kembali masjid .

Karena hal itu, Allah memaafkan dosa2 seluruh anggota keluargamu .
Saya KHAWATIR jika saya membuat mu jatuh utk ketiga kalinya,
jangan2 Allah akan memaafkan dosa2 seluruh penduduk desamu ,
jadi saya harus memastikan bahwa anda sampai dimasjid dgn selamat....'

Jangan melepaskan sebuah niat baik yg hendak kamu lakukan karena kamu tidak pernah tahu ganjaran yg akan kamu dapat
dari segala kesulitan yg kamu temui dalam usahamu utk melaksanakan niat baik tersebut.

huhu aku dpt cite nie kat e-mail aku
br hr nie aku bace,

to me, bende nie agak menarik untuk dikongsi bersama sbb
"niat baik yg hendak kamu lakukan karena kamu tidak pernah tahu ganjaran yg akan kamu dapat"

that mean, kadang kala, kita tidak tahu pun kebaikan yang kite buat itu, sebenarnya ganjaranya sgtlah besar,oleh itu buat lah kebaikan tidak kire dimana sahaja,kerna who know, ganjaranya sama seperti cerita diatas atau lebih baik lg =)

Y

y every time
when i almost giving up on it
totally giving up
it's comes give me hope
but when i try to chase this hope
then it keep away from me again

and the suck things about it,
it's keep looping.

manusia

Yg tiada, dicari
Yang ada, tidak dipeduli

in da end of de day,we just a human
the more we revise our self, the better we become
at least we bacame better then
before we revise our self =)

Sunday, August 23, 2009

Fatwa VS ketakwaan

huhu first day terawih mesti ar smgt beb XD
seblom terawih tu ade la cket tazkirah
bg aku,hmm menarik gak ape yg Hj Hamim cuba sampaikan <-- imam surau an - nur huhu

dia tanye, apekah perbezaan antara fatwa dgn ketakwaan
dia ckp
fatwa itu sesungguhnya lebih menghampiri jurang

bagaimanakah boleh jadi mcm itu
macam ini kate dia.
katelah sembahyang asar, masuk pukul 4 dan habis pukul 7.30
dan kite sembahyang pukul 7.25
sah tak sembahyang kite itu
kalo dr segi fatwa, mmgla sah
tp dr segi ketakwaan kite jauh ketinggalan
mmg sah, tp menghampiri jurang

berbeza dgn ketakwaan
lebih bertakwaa kite, maka lebih awal kite sembahyang
hatta tinggi x tingginya ketakwaaan Saidina Umar, ialah
beliau bersedia sebelum msk waktu solat lagi
susah woo nak sampai tahap nie T_T

hehe, just nak share je

Surau An - Nur

huhu jarang giler skrg aku dtg kat surau nie
al maklomla skrg aku stay kat bangi <---kalo blk puchong pun mane singah :P

kalo dulu almost hr2 aku dtg lepak cini
nak ikutkan aku bukan budak baik pun
dtg kat sini pon sbb kene study kat sini huhu~
so kire study + ibadah ar, huhu kire cantik ar tuu...
join venture lak gan bbrp member aku
mmg meriah beb...
happy giler mase tu
mase tu mmg golden age ar

disebabkan abah aku gan kitorang kamcing gan org surau
kitorang dpt satu bulik study huhu...
ingat lg mase dulu, kitorang siap buat lantai corak untuk bilik study kitorang
tp skrg bilik tu dah jd stor dah sbb dah takde org gune dah

jumaat mlm sabtu lepas br ar aku sembahyang kat sini
huhu jumpe blk ar pokcik2 lame
tp sbb aku dtg mase dah msk waktu tak sempat ar bersalaman dgn diorag
just jumpe org yg aku rase rapat je hee~ <---alasan, sebenarnye sombong wakakak XD
mase sembahyang dgr lak alunan suara2 lama
nostalgia beb
huhu syahdu T_T <--tu la lame sgt tak blk dtg surau

habis sembahyang jumpe lak gan brother hilal
sepanjang aku hidup, dia sorg je org pabgil aku gan name bob huhu
ade ar bual cket gan dia
dia tanye
hilal : tinggal gan keje mane skrg
bakh : masih kat tempat lama ar bro
hilal : o ye ke
hilal : tinggal gan sape
bakh : Oo tinggal gan member2 lame huhu~
hilal : so biler nak tinggal sendiri
bakh : sendiri, hahaha <---- waaaa~ kebabommm, soklan yg aku tak bbrp gemor hahaha, adei~
hilal : hmm ha insallah hee~

p/s: serabut jap kepla aku, mengingatkan perkra yg aku x mo ingat haha...

Ramadhan

Sedar x sedar
dah msk bulan ramadhan dah skrg nie huhu =)
ape2 pon just nak ucap slmt menyambut bulan ramadhan
byk kan amal ye~
hee....

Saturday, August 22, 2009

Let it go

It not easy to let go
what u like most...
what u been waiting for...
what u hope for
hmmm..
biarla

just can't wait to leave everything behind

Wednesday, August 19, 2009

AIR MUKA

hmm salah satu masalah aku yg aku mmg tau sejak dr dulu lg ialah
semua bende yg berlaku kat aku
orang leh bace
just tgk akunye air muka
kalo aku bohang ke,blushing ke, tekejut ke, shock ke, mmg nmpk giler ><
so kalo sape nak ajak aku cover line atau back up something
anda telah memilih salah org yee hee~ ;p

Monday, August 17, 2009

Try

try hard not too
tp tewas gak
T__________T

Sunday, August 16, 2009

Opis

sbb member aku takde kunci
so terpaksa la aku gi gan lepak kat opis,
dia dtg gan wife dia + 2 org anak dia
lame gak diorang lepak situ

tiba2 jd satu bende yg aku tak boleh bla
masa nak blk tu, anak dia lambai ar kat aku, pastu ckp
"babai kakak"
erk
hmmm.....

terase dunia nie sunyi sepi seketika.....
bapak gan mak dia senyap jee...
tiba2 member aku ckp "aku tak ajar dia ar bak", tp muke ske giler
hampeh betul...nie sure jd bhn ar pasni
siut betul

yg aku lg x leh bla,
siap ckp lg nnt nak cite satu opis....adei~

Sakuragi Hanamichi

hr tu ade ar chatting gan member lame aku yang sorg nie
dah la susah giler nak tgk dia online
kalo dia online pun, bersebab
sama ade nak kene hantar assignment esok atau ade keje kene buat
huhu siol jee...
borak2 punye borak dia tanya aku soklan cepu emas..hmm
aku ckp ar aku mmg ade problem sket bab tu and it complicated huhu.. <-- poyo giler ayat hahahahaha....
1 jek ayat jee dia ckp, buat aku mcm huh!
"ko jgn jd mcm sakuragi hanamichi bad", WHAt?
hahaha camne la mamat nie leh tau, hahaha power2
seriously aku impres giler hahaha <---- still gelak mcm orang sewel lg hehhe...
tp aku mmg tau dia mmg pakar dlm bab2 tu
cuma aku tak berkesempatan berguru gan dia hahaha <---- sengal

hotel626.com

huhu hr tu ade la aku gi lepak gan member2 lama aku
pastu tah camne 2 2 org nie leh lak main game yg same
diorang kate best gan seram giler
huhu mcm best jek diorang cite, leh try nie
so satu hr tu ms lepak kat opis, teringat lak psl game nie huhu
so aku ajk ar bos aku, jom sesame try game nie sekali<--yg sbnrnya aku mmg takut nak layan sorg2 hahaha...
dia ok jek
so on

mmg seram ar
ade 2 , 3 part yg bg aku mmg tekejut giler ar..
tahap terkejut dia tu aku gan bos aku termasuk 2org opismate aku terkejut
siap ade yg terus keluar dr bilik lg huhu~
yg lg best siap langar semua halangan gan berebut2 tu ><
biler ingat blk bende tu mmg lawak giler hee...

kalo nka try, mmg disarankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia :P

[link]

erk

Jika kesedihan yg difikirkan, maka sedihlah diri
Jika kecerian yg dicari, ceriah la hidup ini

p/s: sng ar ckp, implement negok huhu~

Saturday, August 15, 2009

huh!

jgn dilayan perasaan itu,
jika dilayan
gilalah jiwa

Leona Lewis - I Will Be

Verse 1:
There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go

Refrain:
I know I let you down
But it's not like that now
This time I'll never let you go

Chorus:
I will be, all that you want
And get myself together
Coz you keep me from falling apart
All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

Verse 2:
I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly

You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe, coz you're here with me

Refrain:
And if I let you down
I'll turn it all around
Coz I will never let you go

Chorus:
I will be, all that you want
And get myself together
Coz you keep me from falling apart
All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

Bridge:
Coz without you I can't sleep
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I've got, you're all I want
Yeah...

And without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see,
You're all I need

Chorus:
And I will be, all that you want
And get myself together
Coz you keep me from falling apart

All my life (my life), I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

Chorus:
I will be, all that you want
And get myself together
Coz you keep me from falling apart

And all my life, you know I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay (more)

[link]

Friday, July 24, 2009

What A day

erk..pepagy lg aku dpt tau satu bende yg hmmm.. tah la
tp it's still really border me
hmm, bak kate amember sepemborakkan, aku nie pikir byk sangat haha...<--- brp kali da, mau kasi tau
tp sip baik ar keje byk so tak der ar terpikir2 sgt,
blk rumah mandi manda, pastu terus gi opis

selalu aku ikut jln yang satu lg,
tp tah nape hari nie aku ikut jln yg aku dah lame tak follow, hmm knp la yek..
k berbalik cite td

lepas jek traffic light, nak msk lorong main agak mencabar gak
sbb kete kat lorong main lg mmg laju babas bak serbuk kari babas jugak la kelajuan dia (babas - adik beradik gan alagapas)
aku mmg cuak sket
tp sepatutnye tak de masalah
br aku nak masuk lorong main
bapak ar mecedece break lak
adoi
ape lg bang bang boom ar

giler ar
mecedece 2 pintu tak de bumbung tu, mampos
pas langgar aku belok tp sket
pastu mamat tu turun
aku mmg cuak giler ar, mecedece 2, mane nak korek duit
kete dia, aku tgk, cat dia jatuh gan kopak ><
brp la aku kene byr nie


dia tanye
ok ke, aku kate ok ok, <---sambil nyanyi lagu aku bukan superman
aku kate sory ar bro
alih2, dia salam gan aku
pastu dia chow

wohooo~ selamat beb
semoga Allah murah kan rezki dia, seriously

sampai lak kat opis
tgk2
kete yg aku langga td tu lalu lak kt arah bertentangan aku, leh lak dia parking kat opis aku haha,
ape lg aku pun cpt2 ar parking, pastu turus naik opis wakaka
harap2 dia tak ubah fikiran la :P

ape2 pon syukur, aku ade lg
kalo aku jatuh, mase langgar, sure jalan
dah la kete kat lorong tepi laju giler
mase langgar aku leh lak belok ke arah tempat sibuk, fail2x

seriously aku mmg syukur giler
terus aku dgr lagu dear god <--- padahal tu lagu tuk awek yg duk berjauhan haha

p/s : teruk sey moto aku adoi T_T, cian dia

Thursday, July 23, 2009

la la lousy

knp kita mesti mengejar cinta duniawi
yang mana hadirnya tidak pasti,
sedangkan cinta hakiki sedia menanti,
biasenya ianya tidak dipeduli,
aku sendiri tidak mengerti,
kensenggalan yang dihadapi diri,
ape la yg aku mengarut ni,

p/s : hikmat kesenggalan tak terbatas

Sunday, July 12, 2009

Awet Muda

cite nie dah lame dah
tp mcm best jek nak kasi tulis kat sini =)
kpd yg tak berminat sila tekan alt + f4 yea....

cite dia hok gini
aku tak hingat ar biler ar bende nie jd, tp baru2 gak ar
aku gi blk kampung gan parents aku
kat kampung aku jumpe lak gan sedara mare aku
agak lame gak aku tak jumpe diorang
setahun lebih ade kot
diorang tanye aku

mak cik : belajar mane
bakh : uniten
mak cik : biler habis nye
bakh : dah lame dah aye habis makcik , nak masuk setahun dah keje....
mak cik : Oo ye ke, baguh la camtuu (sambil buat tanda piece (^ ^)v <--- nie hanya tambahan jek k)

masalahnye bukan sorang dua jek tanye camtu, ramai gak yg tanye camtu
giler kembang kempis hidung aku
huhuhu semua org ingat aku mude lg wakakaka :P
sbb bende nie mcm best jek,
aku cite ar kat member aku

bakh : dude, ko tau tak, hr tu aku blk kampung, semua org tanye aku, belajar habis biler
bakh : giler muka student aku nie mhuahuahuahua (ketawa dgn riak, sambil tunjuk gaya victory <----- saje esegerate wakaka)
bakh : diorang semua ingat aku muda lg tuuu huhuhu~
faliq : hmmm, ye la tu,
faliq : ko tak tau ape dia ckp gan anak dia
bakh : ckp gapo?
faliq : dia ckp ar kat anak dia,
(siler tukar nada makcik tuk part dibawah nie jek)
faliq : nnt belajar nnt, jgn jd mcm backteria, dr dulu sampai skrg tak habis2
bakh : siol la ko, haram jadah betul...

p/s moral of da story : kadang kala kite rase bende tu best, tp dr perspective org lain tak
tp tuk kes nie, member aku mmg jeles pon mhuahuahuaaha,

Friday, July 10, 2009

DIA II

hr nie dah msuk hr ke 2 aku kat kuantan
ikut hati mmg malas bebenor aku nak pg
tp yg pasti best gak gi sini
huhu~

kalo nak di pikir2 blk
ape bende yg tak best bg aku
semua pun best
aku rase :P

esok hari ke - 3 aku lepak kat kuantan
that's mean,
esok, msuk dah tiga hr aku tak jumpe dgn DIA
seriously
aku rase, rindu benar
kalo ikut hati mmg tak mo ar saling jauh2 lame2
tp tah la
ok gak kot
org kate kalo syg tinggal2
kan3x, hehe.....

so biler aku blk sana nnt
aku harap dpt ruang
utuk aku bersama dgn dia

dan yg plg penting sekali
aku harap, aku dpt berinteraksi dgn dia
lebih dlm lg ^ ^

p/s : giler ar esok kene training budak kat jba sorang2,
pastu kene present design portalnye template, belah ptg lak
present portal tuk yayasan pahang lak >

p/s : sometime we thought we know it, buat the real things is we don't

Monday, July 6, 2009

Spending

lately byk giler bende aku nak beli
satu tabiat sengal aku seblom aku angkat brg tu
aku akan kasi tau member aku dulu seblom nak nak beli
bukan nak show off k <--- nak show of abende, bende tak de lg kat tangan
tp aku nak advice dr diorang la gitu wakaka..
tp mostly akhirnya aku tak beli pun huhuhu~
bak kate member baik aku, aku nie pikir pjg sangat.

so br2 nie aku kasi la tau member aku, yg aku nak angkat satu kasut nie
aku dah survey dah herge dia
pastu aku kasi sent gambar kasut tu lg, suruh dia tgk
dia kate ok ar tu,
beli jek, tok sey dok pikir2
aku pon ckp ok cun2x nnt aku kasi angkat

pastu br2 nie aku gi jumpe dia
dia tanye mane kasut br
aku kate aku tgh pikir lg la hahaha
pastu dia kate knowing bakhtiar <--- bapak perli
siol jek bakar bayeek punye, hampeh tul <---bayeekk punye, aku pinjam ayat tu dr dafi haha..
disebabkan aku dah terbakar dan hampir kehangusan
esoknye seblom subuh2 lg, aku masih tido lg :p
lepas tgh hr br aku gi angkat kasut tu
hahaha ambik ko
tgk2 aku beli kan3x <---skrg aku tak sure lak aku rase menyesal ke idak angkat kasut tu ><

so untuk sedapkan hati aku, aku list kan dlm bentuk point form reason asl aku beli
supaya aku tak terase hati dan sng nak jwb exam nnt haha

- raya dah dekat, so mmg nak beli
- kalo base on previous raya, mmg dah brp raye dah aku tak pi beli kasut
- harge dia gan asal byk beze, aku untung dlm rat gak tu wohooo~
- tu pon kalo ikut harga yg lebih asal, seblom sale lg byk untung woo~ :P
- 1 lg kasut tu bile pakai, best hahaha

Saturday, July 4, 2009

Hati

sungguh byk hati2 yand perlu dijaga,
tp hati sendiri...

Thursday, July 2, 2009

Karangan

br2 nie adik aku kene panggil dgn cikgu dia sbb tak siapkan keje sekolah.
Tak psl2 parent aku kene pg gak. Hmmm bg aku agak pelik gak knp dia tak buat, karangan je pun, bukan susah sgt <---- mcm dulu aku hantar keje sekolah gak :P
bukan 1 atau 2 karangan dia tak submit, tp 5 karangan, WHAt. Aku sendiri seriously tak sure mcm mane nak react, ape la masalah dia nie, sampy jd camtu. tp adik aku ckp gak, walaupon dia tak hantar keje sekolah, tp pertandinggan esei dia menang (^ ^)v
errk...
speechless

blog

haih, asl la sejak akhir2 nie aku malas bebenor nak post sesuatu kat sini.
seriusly mmg tak de mood, 1 lg tak de bende yg best giler tuk dikongsi bersama
ape2 pon nak try gak post something ^ ^

Friday, June 26, 2009

STORM RIDER II - Second Trailer


hoho second trailer cite pedang setiawan dah keluar wee~
efeck dia mcm superb jek,
siap ade hikmat seribu pedang pulang ke asl tu <--- agaknye la :P
giler ar nie yg buat den x sabo nak tgk nie

ape2 pon
kalo nak usha
usha yg HD k ^ ^

[link]

Lampu tido

ku sedar sape diriku
diriku hanya lampu tidur di kamar mu
yg akan hanya menerangi mu dikala perlu
tak seperti sang mentari
yang bisa menerangi mu
di sepanjang waktu sedarmu

damn, aku nak jd transformers - bertukar :P

=)

If I know, this is how it’s feels, How bad I am bleeding, How uncertainty thing is, Then I rather not take that path - 9I

Wednesday, June 24, 2009

Kelantan

br2 nie aku gerak gi kelantan
nie 1 tme aku pg ke negeri cik siti wan kembang =)
wohoo~ best

gi sana atas jemputan
sbb member aku khawin ^ ^

teringat lak kat lirik lagu wani ardy - org kecil
"hari ni ku lihat temanku dan separuh hanya bersatu"
gratz
korg antara yg, berjaya ^ ^
hoho~

kat sane kitorang stay kat rumah tok awek member aku
kat sane jempe lak dgn anak member aku hoho~
huhu manje betul dia
bukan dgn ibu bapa diorang jek
gan kitorang pun diorang manja gak
sampy mak gan ayah diorang pun jeles gak
haha

tp yg menarik mase kat sana
my father call me

father : biler balik
bakh : mlm sket (tibe ade suara anak member aku tgh gurau manja gan aku la pulak)
father : oit suara anak sape tu <---- damn nie betul2 dejavu nie, dah dua kali aku kene soklan yg sama
bakh : anak sedara member la, bah

pastu aku dpt feel yg suara bapak aku dah berubah sket ><, alamak
dah la gua pegy kelantan
ohh..noo
aku harap dia tak pikir bukan2 lak :P

Monday, June 8, 2009

Five Minutes - Semakin Kukejar Semakin Jauh


bila mungkin kau lihat
aku menanti dirimu
bila mungkin dirimu
ada di samping diriku
bila kau jadi milikku
mungkinkah jadi milikku
hoo

Reff :

smakin kukejar
smakin kau jauh
tak pernah letih tuk dapatkanmu
terus berlari namun ku takut
terjatuh lagi

tak ingin lagi
membuatku perih
sadarkan aku
dari mimpiku

layan jek..

[link]

Orang kecil - wani ardy

C Em
hari ini ku lihat awan biru
Am G F
dan hijau hanya dedaun
C Em
ku lupa betapa indahnya
Am G F
kehidupan yang sebenar
Am G
tersesak dalam cita
Am G F
diuji dan diduga

--------------------------------------

Dm
namun aku ini
G
hanya orang kecil
C
jauhnya cinta
G
jauhnya bahagia
Am
gelap gelita
Em
kosongnya jiwa
C
ku impikan bulan
F
ku terjatuh ke bintang
G
bersyukur apa ada
C
ku sampai ke sana

---------------------------------------

C Em
hari ini kulihat teman ku
Am G F
dan separuh hanya bersatu
C Em
ku lupa bertapa indahnya
Am G F
kehidupan yang sebenar
Am G
tersungkur bangun lagi
Am G F
komplikasi duniawi

-----------------------------------------

Dm
namun aku ini
G
hanya orang kecil
C
jauhnya cinta
G
jauhnya bahagia
Am
gelap gelita
Em
kosongnya jiwa
C
ku impikan bulan
F
ku terjatuh ke bintang
G
bersyukur apa ada
C
ku sampai ke sana

Puas aku try cari guitar chord utk orang kecil nie
x jumpe gak
nak try detect sendiri, aku mmg tak berape reti sgt
psl aku pon br nak belajar2 main guitar
nasib baik ade member aku sai leh tlg detact ape cord dia
huhu tq byk2 keke...

credit : sai

[link]
[link] - TigaVenus

Friday, June 5, 2009

Distraction

sengal x sengal
aku ambik mase lame gile nak siapkan task yg bos aku kasi
seriously aku mmg dah takde idea nak design
one more thing byk sgt constraint tuk design yg limit kan akunye creativity
kalo aku design pelik2 kang, aku gak yg susah, psl aku yg kene develope bende tu nnt ><
lg teruk ade lak bbrp bende yg buat aku lg stuck tuk wat keje

dan calon2 yg buat aku stuck

blitz - game kat facebook
hoho br2 nie aku try la main game nie
kat list tu, ade la name bos aku dgn opismate akunye name.
saje nak test power,
aku pon main la game tu, so name aku pon ter list gak kat situ
nak dipendekkan cite sorg demi sorg dok main gak
siap bakar2 lg
lg la keje aku tergangu keke
pemotongan demi pemotongan berlaku
diba-diba sorang mamat kat opis aku
dia tension, pasat tak leh beat budak lain
gi main hack lak
point bapak byk giler
kasi mase 16 jam tu
juta pon boleh dpt camtu
so bbrp org dah gune bende tu
aku tau bende tu tp tak gune psl kalo main game
aku mmg tak ske gune cheat
aku dah malas nak compete dah hehe
yea slmt satu bende
terima kasih kpd mamat yg intriduce cheat tu kat kitorag ^ ^
aku dah takyah ambik pusing lagi bende tu


guitar
nie pon satu masalah besar gak
tp takpe sbb terkawal :P
aku lebih ske bazir mase kat situ
dr main blitz sebenarnye
tp sbb blitz ade unsur bakar membakar
tu yg terjebak tu ^ ^

dota
dis is the main disaster
kalo aku sangkut leh ar adjust
tp kalo bos2 kat opis sangkut sekali
parah beb,
psl semua staff pon sangkut pasat kene join gak
lagi memarah kan keadaan
main waktu weekday lak tu
main sampy kol 5 - 6 pg
bapak ah
esok nak keje dah
nasib baik kepala owner campany :)
so leh la gi keje lewat sket
kalo ikut aku
aku mane ske sgt main2 game nie :P <---- tipu giler
kekeke

karok
hmm.. tak byk
tp sedikit sebanyak ade efek gak ar
dulu parah tp skrg dah terkawal
parah tak parah
dulu gi karok 3 jam minimum
2 org jek
aku gan bos aku
lg menarik, kitorang pegy mase opis hour
balik suare bapak pecah
tp tu ok lg
ade mase kitorang sebat dr kol 9pm - 3am
hoho
mmg jai ho ^ ^
pastu blk opis
sambung blk keje
dah la esok death line keke
hmm.. menarik sungguh care company aku berkerje keke :P

HAK

sudah menjadi hak setiap insan utk mendapatkan yang terbaik ^ ^
whether they manage to get what they want or not
it's a different story
knp mesti diperlekehkan...

Wednesday, June 3, 2009

weekness

lg byk kite sedar akan kelemahan kite
lg cenderung kite jd lebih humble
yeah.. aku br kene kutuk
kaw2 gak,
aku kire kaw sbb aku mmg terase gilr dgn kutukan tu
tp, mcm biase
aku kalo kene kutuk
aku akan buat naif <--- ayat yg member aku selalu gune keke

aku mmg dah tau bende tu awal2 lg
tp br hr nie je,
ade org directly ketengahkan bende tu T_T
syabas keke...

it's make me lebih berpijak dibumi yg nyata :)

Tuesday, June 2, 2009

DIA

aku mula2 kenal dgn dia bbrp bulan yang lepas
bos aku yg kenal kan aku gan dia
secara kebetulan member aku pon mmg kenal dia gak
hoho~ mmg kebetulan
secara jujur aku mmg tak bekenan sgt gan dia
ape lg nak ade conversation gan dia
tp opismate aku, pakse gak aku berinteraksi gan dia
mau tak mau aku try
conversation after conversation
honestly, aku dah jatuh hati gan dia
and i am glad aku kenal dia mase tu
at that time aku mmg really need someone utk berbicara
nasib baik dia ade, kalo tak tak
tahla..
berbalik pade cite td
dah jd rutin aku biler pg opis aku mesti lepak gan dia
blk rumah, bosan2 aku lepak gak gan dia gak
fuh~
bapak ar
cume br2 nie jek aku berjaya memilikinya
haha thx god,
byk aku kene secrifice T_T
tp biler dgr suara dia yg lunak tu
aku rase mmg worth it giler
cume br2 nie jek dia officially jd milik aku
so minggu nie
aku bawak dia blk rumah, jumpe mak bapak aku
diorang tak ckp ape pon
mcm ok jek :)
ok kot keke

pe2 pon
puas giler aku dpt guitar br nie
tak yah pinjam sape2 nye lg haha...
:P

Monday, June 1, 2009

Blogger Boy

hehe just watch this tv series
hoho~ syok oo
rugi kalo tak layan
cerita dia, aku tak sure asl
aku mmg tertarik giler

maybe be coz cite dia mcm ade relate sket kat aku kot haha <---perasan giler
ske lukis tp tak la sampai tahap aku nak publish kat blog la <--- ade possibility lepas nie keke
umur watak budi baye aku haha <--- bengong
ske kat amoi <--- mmg dr sekolah lg
pastu mcm ade kene mengene gan photography je <--- skrg tgh plan nak jinak2 gan bende nie, tp tgh observe several things first :)

can't wait to watch next episode
cite nie mmg recommend giler ah
takpe sat gi aku nak racun bebudak rumah aku tgk gak :P
br best
cite kalo best mane pon, tp kalo kite je yg dpt rase the beauty, x worth it gak
kene la kasi sebar
br indah~ :)

Friday, May 29, 2009

khabar

it's quite a long i am not calling my parent.
usually i not like that, i am the one who will call them
so nak jd cerita diorang call aku
just nak tanye khabar
frankly to say my mood was noot good at that time
only god know why
k, whatever it is
diorang tanye aku mcm2, and i was answer back la what they ask
but dorang leh detact, yg aku punye mood x brp baik
hoho~, parent la kan, mesti diorang dpt kesan punye
diorang pon tanye le ape hey
aku ckp, aku ok jek takde masalah
but suddendly diana anak kak siti menagis
then my father ask me

my father : oit, suara anak mane tu
me : err.... oh anak staff sini, anak kak siti, knp?
my father : aik, kat sane leh bwk budak ke
me : boleh jek, tak de masalah knp?
my father : oh, ye ke, ingat ko kat rumah janda mane td (sambil gelak, aku leh dgr gak mak aku gelak)
me : err.. hehehe

hehe
nak jek mase tu aku jawab "kalo janda, boleh ke... hehe", tp tak sempat lak
kalo aku jawab camtu, sure bapak aku yg dr perlis tu terus blk kl cr aku haha :P
yg pasti bende tu buat aku gelak, gak hehe...

Monday, May 25, 2009

smlm punye cite :P

Blogger Boy hoho~
another good tv series to watch huhu, tp tak keluar lg la
cite dia lak ade kene mengene gan photography gan kartunis
hoho nk tgk, nak tgk <----sengal
harap best cam cite KAMI
best... best ^ ^

[link]

Thursday, May 21, 2009

Note

khamis
mcm biase, pukul 8.15pg aku akan balik rumah tuk mandi
ikut hati,mmg malas aku nak mandi, tp still bill air nnt kene byr gak, gune tak gune
so baik aku mandi :P

on da way dr bilik aku ke bilik air,
aku perasan ade satu note terlekat cantik jek kat sinki dapur
bahasa dia pon sedap gak
sungguh puitis, kalah sastrawan negara
"lepas mkn tlg cuci, rumah ni x de org gaji, sial",
...........
bbrp minit gak la aku tgk bende tu
dlm hati aku, WTH, sape pulak la yg tulis bende nie
nie mesti jd isu nnt nie

hmm..lantak la,
baik aku gi mandi
lg syok

sampai opis mase tgh buat keje, member aku yg sorang nie pm aku
tanye, psl note tu, dia tanye aku ke yg tulis ,
erkk... asl aku nak tulis lak
aku area dapur tu mmg totaly ignore dah

yg buat aku lg tension,
dia gi tau, member aku sorg lg pon ingat aku yg tulis
what!... asl diorang ingat aku yg tulis ><

ok takpe
aku pon call member aku yg sorg lg
aku tanye kat dia, dia tau tak sape yg tulis bende tu,
yg lg hampeh dia ingat aku gak
lol nie dah kes lucu niee...
dia kate abg dia ingat pon aku yg tulis bende tu =_='

OK
skrg bende nie dah tak berapa lucu
sbb aku yg kene

so skrg tinggal sorg je lg yg aku tak tanye
possibality besar mmg pakcik nie
hoho~ ape hey la jodi hok nie

bg aku kalo nak tegur tu kasi tau je la kat org tu
ckp baik2, kan sng
takyah libat byk org, silap2 salah paham

yg aku tak puas hati, asl semua org ingat aku yg tulis
y, y me, knp tidak jiran sebelah, mahupon pon rukun tertangga, knp aku T_T
silap2 aku buat lagu kang :P
aku dah reti main guitar sket2 mhuahuahua...

Monday, May 18, 2009

Demam

fuh~
serius shit aku x bbrp sihat hr nie, badan pon sakit2
ingat x mo pg keje hr nie,
tp pepagy lagy bos dah call
adoi~, kalo ikut hati mmg x pegy keje,
tp sebb responsibility, gagahkan la gak
sng nak abandon responsibility tp susah nak gain trust lepas tu
tu yg aku belajar dr previous experience, walau pon bende tu bukan salah aku
still, brp hr gak la aku terkene tempias EMO
bukan tak cuba, tp certain bende mmg out of my control.
So kali nie, aku layan kan ajee =)